Translate

29 ianuarie 2014






Presedintele CJ Harghita, despre drapelul Ungariei arborat pe o primarie din Romania: “Nu trebuie sa intereseze pe niciun cetatean din alta parte a tarii”


Presedintele CJ Harghita, despre drapelul Ungariei arborat pe o primarie din Romania: “Nu trebuie sa intereseze pe niciun cetatean din alta parte a tarii”
Dupa scandalul “stegului secuiesc” arborat de mai multe primarii conduse de UDMR sau PCM din Ardeal, unii edili etnici maghiari au decis sa arboreze pe sediul primariei chiar si steagul Ungariei. In conditiile unei legislatii clare privind modul in care drapelul altor state poate fi afisat pe institutiile publice din Romania, demersul primarului din Madaras – amendat pentru gestul sau la finele anului trecut – se incadreaza in afara legii.
La articolul 7, Legea 75/1994 reglemeanteaza modul si situatiile in care drapelul unui alt stat poate fi arborat pe una dintre institutiile publice din Romania: “Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”.
Cu toate acestea, presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba (UDMR), are o alta interpretare a legii. Intr-un interviu acordat singurei publicatii de limba romana din judet, Informatia Harghitei, presedintele Consiliului Judetean considera ca primarul are dreptul sa afiseze orice simboluri doreste si ca drapelul arborat pe sediul institutiei publice nu trebuie sa preocupe pe nimeni din afara localitatii.
“Ce fel de steag este pe Primăria comunei Mădăraş nu ştiu de ce trebuie să-l intereseze pe un cetăţean dintr-o altă localitate, dintr-o altă parte a ţării. În fond, Primăria comunei Mădăraş este a cetăţenilor comunei Mădăraş, este instituţia lor şi nu a altcuiva.” a declarat Borboly Csaba pentru Informatia Harghitei.
In prezent, Borboly Csaba este judecat pentru abuz in serviciu si fals intelectual.

Sursa: http://www.expresmagazin.ro/presedintele-cj-harghita-despre-drapelul-ungariei-arborat-pe-o-primarie-din-romania-nu-trebuie-sa-intereseze-pe-niciun-cetatean-din-alta-parte-a-tarii/

Un comentariu:

  1. Inca o davada de necontestat a "tariei de caracter si a patriotismului" celor ce ne conduc.
    Imi amintesc de scoala, acum multi ani, invatam despre bravii maghiari care au suportat jugul Austro-Ungar alaturi de noi.
    Imi amintesc de colegii de scoala, de prieteni, de colegii de armata de etnie maghiara, oameni adevarati, romani adevarati.
    Imi amintesc de Attilo, un ungur de isprava, un coleg de armata pentru care mi-as fi dat o mana.
    Imi amintesc si de Istvan, un altul care atat de "suparat" era incat nu voia sa "stie" limba romana, dar care, dupa armata, vorbea romana la fel de bine ca noi ceilalti!
    Imi amintesc si de momentele, in care, inainte de '89, in deplasari fiind in Mures, ne era destul de greu sa cumparam ceva din magazine pentru ca eram intampinati cu vesnicul "nem tudom romano", cred ca asa se scrie, si nici nu vreau sa ma ostenesc sa il scriu corect LA MINE IN TARA!
    Daca voi fi nevoit, il voi invata pentru cand voi merge in Ungaria, de remarcat ca nu am spus in tara lor, pentru ca nu au o alta tara in afara de Romania! De fapt, refuzand Romania ca tara, accepta ca sunt niste neaveniti fara TARA!
    Asa cum eu respect tara lor, ar trebui ca si ei sa respecte TARA MEA!
    Ar trebui sa sarute pamantul acesta care le-a adapstit atatea genaratii, ar trebui sa nu treaca prin fata ROMANILOR, care i-au primt aici, care i-au ajutat!
    Ar trebui oare sa le aducem aminte ca de cate ori au fost la greu, strabunii mei au trecut Carpatii sa le sara in ajutor? Ar trebui sa le aducem aminte de sangele varsat de romanii din sud si din est care sareau in ajutorul fratilor de peste munti?
    Ar trebui oare sa le aducem aminte de tradarile strabunilor lor fata de marii domnitori ai acestei tari?
    Ar fi prea greu!
    Este mai usor sa inciti la revolta, la nesupunere, la aplicarea unei corectii, fizice de ce nu, dar, sa nu uite acesti neaveniti ca au facut mult rau TARII MELE, si niciodata nu vor sti ce se va intampla cu ei!
    Ar trebui sa nu uite ca Romanul iarta, dar nu uita niciodata!
    Ar trebui ca acest domn, care nu face decat sa incite la revolta, sa isi aminteasca, sau sa caute sa afle, chiar daca i-ar fi prea greu, ce au facut "bunicii lui, cei de un sange cu el", cand au ocupat Transilvania. Poate doar asa, bunul simt, daca are aceasta "notiune" si nu vreau sa o traduc in maghiara LA MINE IN TARA, l-ar face sa lase prostioarele acestea de doi banuti.
    Sau poate mai bine, daca pe mine nu ar trebui sa ma intereseze ce steag pune el la el in comuna, pe PRIMARIE, care este o institutia a STATULUI ROMAN, sa nu ma intereseze nici pe mine pe unde ar vrea el sa iasa din acea zona, sa sa il taxam de cate ori iese din Harghita "lui"
    Nu ar trebui oare sa avem conducatori care sa poata avea macar JUMATATE din verticalitatea lui Putin?
    Intr-o cuvantare in fata Dumei de stat Putin spunea:
    "In Rusia trăieşte poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minorităţi; acestea trebuie să respecte Rusia, pe ruşi şi legile fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminaţi; CINE FACE ASTFEL, ESTE INVITAT SĂ PĂRĂSEASCĂ IMEDIAT RUSIA!!!
    Nu Rusia are nevoie de minorităţi ci ele au nevoie ca Rusia să-i primească, ofere adăpost, locuri de muncă şi hrană; în Rusia traiesc doar ruşi!".
    Membrii Dumei de Stat au aplaudat in picioare 5 minute!!!!!i! "
    Vom trai sa vedem si noi o astfel de declaratie a unui politician roman?

    Aici puteti vizualiza documentarul A fost o data in Transilvania: http://www.youtube.com/watch?v=8CdKq8U3wuI...
    Un documentar cutremurator -A fost odata in Transilvania -- de Manuela Morar
    www.youtube.com
    Cutremurator!

    RăspundețiȘtergere