Translate

28 ianuarie 2014


Încă o dovadă la susţinerea istoriei noastre milenare, ascunse cu răutate de falşi patrioţi sau istorici slab pregătiţi! Manualele noastre de istorie ar trebui rescrise, sunt departe de realitate.

DESCOPERIRE FABULOASĂ, la Hundeoara!

Ce s-a găsit sub pământ te va pune pe gânduri!


Arheologii români au făcut o descoperire de senzaţie în judeţul Hunedoara! Aici a fost descoperit un oraş imens, cel mai vechi din Transilvania, şi chiar mai vechi decât piramidele egiptene!
·        
De cele mai multe ori, arheologii români au ocazia de a descoperi istoria României, ascunsă sub straturi de pământ, doar când autorităţile vor să mai construiască una-alta. E şi cazul celui mai vechi oraş din Transilvania, ridicat pe la anul 4.200 î.Hr, înainte să apară piramidele din Egipt (2.630 - 2.611 î.Hr.). Aşezarea a fost descoperită în timp ce muncitorii săpau pentru amenajarea autostrăzii Sibiu- Nădlac.
 
Se întinde pe 100 de hectare
Situl aflat în Turdaş, Hunedoara, se întinde pe 100 de hectare, are fortificaţii, cartiere, iar printre ruine au fost găsite multe vase şi statuete valoroase. "Un sistem de apărare din acea vreme, pe o aşa mare suprafaţă, nu s-a putut cerceta în Europa: costă foarte mult. Noi am avut această şansă datorită autostrăzii", a declarat Sabin Adrian Luca, coordonatorul cercetărilor.
 
Scrieri de 7.000 de ani în aceeaşi zonă
Civilizaţiei Turdaş îi aparţine şi cea mai veche scriere din lume (aproximativ 7.000 de ani). Este vorba despre celebrele tăbliţe de lut (foto) descoperite, în anul 1961, la Tărtăria, localitate situată între Alba Iulia şi Orăştie. Acestea sunt inscripţionate cu semne asemănătoare cu cele ale scrierii sumeriene, dar cu cel puţin o mie de ani mai vechi decât orice alfabet. Scrierea a rămas, deocamdată, nedescifrată.
http://adevaruldespredaci.ro/arheologii-sibieni-sustin-ca-au-descoperit-cea-mai-veche-asezare-neolitica-din-romania/
 

Aug 8, 2012
 
Specialiştii sibieni din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal susţin că au găsit pe şantierul autostrăzii Sibiu-Nădlac cea mai veche aşezare neolitică din România, schelete umane şi piese ceramice vechi de peste 8.000 de ani.
Potrivit directorului Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu,  Sabin Adrian Luca, săpăturile în situl arheologic de la Cristian, de pe şantierul viitoarei autostrăzi Sibiu-Nădlac, au durat cinci luni, iar la ele au luat parte 7 specialişti şi 60 de muncitori.
„La ora actuală, din cele 9 şantiere arheologice, noi putem să facem un muzeu, avem mii de obiecte restaurate sau în curs de restaurare”, a spus Luca.
Potrivit acestuia, la Cristian au fost descoperite 60 de vase şi aproximativ 18.000 de fragmente ceramice din care, după restaurare, vor mai fi obţinute alte aproximativ 50 de vase.
Printe obiectele descoperite se numără şi o mască din ceramică dar şi un vas cu două guri, despre care specialiştii sibieni susţin că sunt cele mai vechi de acest tip descoperite în Europa.
„Masca aceasta, cu sinceritate, este cea mai veche mască găsită în Europa, cel puţin, este o descoperire epocală”, am mai spus Sabin Luca, acesta adăugând, despre vasul cu două guri, că „din câte ştiu eu la ora actuală este cel mai vechi vas cu două guri care este cunoscut”.
Săpăturile de la Cristian au fost făcute la o adâncime de 4 metri, iar potrivit directorului muzeului sibian colecţia descoperită aici este „cea mai mare colecţie de vase din perioada neoliticului din Europa”.
Tot în cadrul sitului arheologic au fost descoperite şi 8 schelete umane, fiind aşteptată la Sibiu o echipă de specialişti englezi cu ajutorul cărora se va stabili dacă e vorba despre cadavre de bărbaţi, femei sau copii.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu