Translate

05 aprilie 2012


OMS a inclus pe lista tulburărilor psihice dieta cu alimente crude

 sursa:Cotidianul

OMS a inclus pe lista tulburărilor psihice dieta cu alimente crude
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat o listă extinsă cu tulburări şi afecţiuni psihice de natură să fie tratate de medicul psihiatru, incluzând la categoria afecţiuni dieta cu alimente crude şi vegetarianismul, relatează luni portalul MedVesti, potrivit Agerpres.
Unul din argumentele care au dus la decizia de a clasifica dieta cu alimente crude ca afecţiune a fost cazul unei familii din oraşul Malaga (Spania), care se hrănea doar cu alimente netratate termic şi şi-a adus copiii în stare de comă. Micuţii au putut fi salvaţi doar datorită vecinilor care au chemat la timp salvarea.
Părinţii copiilor au fost trimişi la tratament obligatoriu într-o clinică psihiatrică şi le-a fost interzis să-şi mai vadă copiii.
Cu toatea acestea, Asociaţia americană a nutriţioniştilor nu împărtăşeşte poziţia radicală a OMS privitor la hrana vegetariană. În condiţiile unui regim alimentar bine echilibrat, vegetarianismul poate aduce beneficii pentru sănătate şi poate asigura organismului cu toate elementele necesare.
Anul trecut, pe lista afecţiunilor care pot fi tratate pe cale medicală, OMS a inclus iubirea. În schimb, a eliminat homosexualitatea de pe lista cu tulburări pshice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu