Paicu este acuzat de Curtea de Conturi ca, impreuna cu viceprimarul, a incasat sporuri de dificultate in valoare de peste 100.000 de lei.
"Dificultate inseamna ca e un spor datorita faptului ca in acea comisie ai de-a face cu tot felul de injuraturi, spurcaciuni, deci efectiv suntem batjocoriti. Plus ca de multe ori esti nevoit sa dai mana cu cetateanul, ii intinzi mana, nu-ti raspunde", a declarat Paicu, potrivit digi24.ro.
Mai mult de atat, edilul sustine ca este indreptatit sa incaseze aceste sume si a dat in judecata primaria pe care o conduce pentru a se asigura ca va primi in continuare banii.
Acesta nu este singurul exemplu de risipa de bani publici.
Catalin Traistaru, primarul comunei Sopot (judetul Dolj) a platit 71.000 de lei pentru 550 de tone de cloramina, dar a primit doar 11 kilograme. Mai mult, edilul a platit dublu fata de pretul pietei. Dupa controlul Curtii de Conturi, diferenta de bani a reaparut subit in conturile primariei.

"Stiti cum este, numai cine nu munceste nu greseste. Pana la urma a fost o greseala de calcul", a afirmat primarul.
O alta situatie iesita din comun este prezenta in comuna Sacalaz, judetul Timis. In ultimii sapte ani, Consiliul Local a alocat peste 2.300.000 de lei pentru constructia unei biserici, dar lacasul de cult nu a fost finalizat inca. In plus, Curtea de Conturi a descoperit ca o parte din suma alocata ar proveni dintr-un credit, lucru interzis de lege.
"Coordonatorul principal de credite si consiliul local al UATC Sacalaz au exercitat atributii ce nu le au in competenta lor, respectiv de a angaja cheltuieli de investitii din bugetul local pentru obiective religioase (...) Pentru efectuarea platilor din bugetul local s-a utilizat un imprumut in valoare de 900.000 lei, fapt ce a condus la rambursarea ratelor de credit si dobanzilor, aferente cheltuielilor de investitii angajate", afirma Curtea de Conturi.
Ilie Todasca, primarul comunei Sacalaz, a declarat ca institutia si-a depasit atributiile.
"Noi la ora actuala am intrat deja in instanta cu acest raport al Curtii de Conturi, de obicei Curtea de Conturi, sigur, nu pot sa spun ca de multe ori, isi depaseste atributiile, dar sigur isi depaseste", a precizat Todasca.